יום רביעי, 28 בדצמבר 2011

המאכל הפרסי האהוב עליי !

המאכלים הפרסיים איזה מאכלים טעימים - ממליץ לכל העדות לנסות את האוכל הפרסי , ואם אתם כבר מנסים אני ממליץ על הגורמה סבזי המאכל האהוב עליי !
מתכון להכנת המאכל הפרסי גורמה סבזי :
מצרכים 
1 ק"ג בשר בקר, חתוך לקוביות 
6 כפות שמן לטיגון 
2 בצלים, קלופים וקצוצים 
1 כוס שעועית אדומה, שהושרתה במים 
4 כוסות מים 
3-4 לימונים פרסיים שחורים שבורים בלי חרצנים 
צרור מכל אחד מעשבי התיבול: פטרוזיליה, כוסברה, נענע – רק העלים 
2-3 עלים של סלרי, של שמבלילה (חילבה) ושל קראט 
מלח, פלפל שחור, כורכום
אופן ההכנה
1. שמים את הבשר בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מרתיחים במשך חמש דקות, מסננים ושוטפים את הבשר ואת הסיר. 

2. לאחר שהשמן בסיר התחמם מטגנים את הבצלים.ולאחר מכן מוסיפים את הבשר ומטגנים את הכל יחד. 

3. מסננים ושוטפים את השעועית ומוסיפים לסיר יחד עם 4 כוסות מים. מוסיפים את הלימונים, ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. 

4. מתבלים במלח, פלפל וכורכום. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה עד שהבשר יתרכך. כשהבשר מוכן, מוסיפים לסיר את עשבי התיבול קצוצים. 

הערה: הנזיד צריך להיות מימי. מי שאוהב נזיד חמוץ יותר, יכול להוסיף לנזיד 1/3 כוס מיץ לימון טרי בסוף הבישול. 

המלצת הגשה: כמו שרובכם יודעים - המאכלים הפרסיים תמיד מלווים יחד עם אורז פרסי שמשלים את המאכל ונותן הרגשה נוחה וטעימה בפה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה